Voľbou Korčoka volíte vojnu! Nevoľte za prezidenta vojnového štváča, ktorý by neváhal vyslať vašich mužov, otcov a synov na smrť do ukrajinských zákopov!

Mandle a imunita dietata


Print Friendly, PDF & Email

Velmi casto dostavame otazky od rodicov ohladom toho, ci je spravne odstranit krcne alebo nosne mandle u ich deti, co navrhuje lekar, zvycajne alergolog, alebo krcny.

Rodicia musia mat na pamati (lebo lekar im to urcite “nezavesi na nos”, ze mandle su dolezitou sucastou lymfatickeho systemu a imunity a maju za ulohu monitorovat vsetko, co vstupuje ustnou dutinou do tela (a predavat tieto informacie celkovemu imunitnemu systemu). Casto zapalene mandle nie su chorobou, ale symptomom – znakom zvysenej toxicity v lymfatickom systeme (co sa odstranenim mandli celkom iste nevyriesi).

System 11-timi toxickymi vakcinami (ktorych latky donekonecna koluju po tele a lymfatickom systeme) zaockuje male dieta a potom sa vsetci divia, preco je dieta chore a snazia sa to korigovat dalsim bludnym pokusom – antibiotikami. Vysledkom vsetkeho je velmi podlomena imunita uz na zaciatku zivota. Jednym hlavnym symptomom (priznakom) su zvacsene mandle (dolezita cast cast lymfatickeho systemu), s ktorymi si potom lekari zvycajne nevedia rady a siahaju po najjednoduchsom rieseni – mandle vybrat. Oni (doktori) sa potom citia, ze urobili maximum co mohli a krciari sa raduju, ze maju body sa vykony. Vysledok na dietati je vsak devastujuci – priznak znizenej imunity, ktory sa predtym ukazoval na mandliach, odstranenim mandli z tela nijako nezmyzol (a je velmi naivne mysliet si ze je vsetko v poriadku), ale sa presunul niekde inde to tela. Vysledkom je potom este viac znizena imunita, opakovane zapalove ochorenia, ktore mozu kedykolvek prerast do chronickych alebo aj akutnych vaznych ochoreni.

Aby som dokazal to, co pisem, uvediem aspon jednu znamu studiu, kde sa pise velmi zretelne, ze dlhodobe skumania zistili, ze tonsilektomia nema pozitivny vpliv na zdravie deti. Pozrite Studia ucinku tonsilektomie.

Navyse, Profesor Richard Rapkin (New Jersey Medical School) tvrdi, ze jedinym rozumnym  dovodom pre odstranenie mandli je rakovina a upchavanie dychacich ciest.

Okrem vakcin a antibiotik je do malych deti doslova tlacene kravske mlieko a biela muka – dve potraviny, ktore u cloveka nemaju co hladat v jedalnicku a kktore su nezlucitelne so zdravim. Obe sposobuju v tele silne zahlienovanie, nicia crevnu mikrofloru ba dokonca lepok z bielej muky produkuje neurotoxiny, ktore maju zly dopad na zdravie hlavne u slabsich deti. Vyzivovo nevzdelani lekari si myslia, ze ak dieta vyslovne netrpi intoleranciou laktozy alebo lepku, je vsetko v poriadku. Skutocnost je vsak taka, ze nikto na svete do istej miery laktozu ani lepok neznasa. U lekarov je vsak dolezita az hranica, od ktorej sa neznasanlivost oboch povazuje oficialne za intoleranciu. Je to vsetko o nastaveni parametrov merani, alebo noriem.

Cumliky a kojenie z flias tiez vyrazne prispievaju k zvecsenym mandliam kedze mandle, ako brana imunity, monitoruju ustnu dutinu a povazuju objekty ako cumliky za cudzie telesa. Inou, menej znamou pricinou mozu byt zaludocne stavy, ktore mozu pri nespravnej strave (cukry, biela muka a mlieko a ine) vystupovat naspat do hrtanu a drazdit aj mandle (najma v noci).

Namiesto vyhybania sa podstate problemu, je potrebne zamerat sa na imunitu dietata a napravit ju. Prvym dolezitym krokom spolocnosti k naprave vecneho problemu mandli je razne odmietat ockovania, system, ktory nema vedecke opodstatnenie, ale je zalozeny na lzi a vedeckom podvode. Dalsim krokom je kompletne zmenit stravu deti z nezmyselnej (biela muka, krupice, pudingy, buchty, palacinky atd., atd, list by bol nekonecny) na aspon prijatelnejsiu, zivsiu, prirodzenejsiu stravu.

Ak je vecny, svedomity a dlhodoby pokus o napravenie imunity neuspesny, az potom je opodstatnene uvazovat o tonsilektomii.

Zakladne kroky na posilnenie imunity:

1. Vylucit akekolvek kravske vyrobky (jedine biely jogurt je pripustny)

2. Vylucit akekolvek vyrobky z bielej muky (vratane peciva krupic, pudingov…) a bielej ryze.

3. Vylucit akykolvek biely cukor, sladene napoje a pod.

Prírodná liečba osteoartritídy

4. Vylucit cervene maso a vsetko udene a smazene.

5. Obmadzit skroby (ako zemiaky).

6. Vylucit akekolvek tzv. rastlinne masla – margariny (umeliny)

7. Zamerat sa na zivu prirodzenu, nespracovanu a surovu stravu – ovocie, zelenina, plody, orechoviny, rozne semena a za studena lisovane bio oleje (najma lanovy, kokosovy, konopny a pod.

8. Uzivat vysoke davky vitaminu C (3000 mg a viac denne), vitaminu D (5000 IU a viac denne), silne a kvalitne probiotika (min 20 miliard denne), B50 kompex, kvalitne mineraly

9. Navyse, ak je potrebne, pouzit MMS, alebo koloidne striebro, GSE, Oreganovy olej, kaprylovu kyselinu (najma u deti, ktore boli slabo kojene), komplexne traviace enzymy a ine.

10. Pit dostatok cistej, nesytenej, filtrovanej vody denne + 1-2 x denne kvalitny zeleny caj.

11. Dostatocny pohyb, pobyt na vzduchu a slnku. Dostatok neruseneho spanku.

12. V pripade nedostatocneho ucinku hore-opisnaneho je potrebne pouzit imunomodulatory vysokej potencie, ako BioDefence, alebo aspon AHCC alebo Betaglukany.

Pouzivajte len overene, kvalitne komponenty s dostatocnou potenciou. Ak potrebujete poradit pri ich vybere, obratte san a Kampan za pravdu v medicine na

Ako znížiť cholesterol a vyčistiť cievy

damiansk[zavinac]hotmail[bodka]co[bodka]uk

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. rada by som sa opytala na kvalitne pripravky na zvysenie imunity pre deti. Imunoglukan je v pohode? alebo existuje nieco kvalitnejsie, co naozaj pomaha a nie je len reklamnym tahom farm.firiem? dakujem

  2. Prosím vás chcela by som sa vás opýtať na názor, ohľadom vybratia mandlí (ktoré odkladám už rok) v dôsledku častých hnisavých angín kde mi zistili prítomnosť betahemolitického streptokoku triedy A, a od vtedy mám ASLO 900.Často som unavená, priberám, veľmi sa potím a čo je najdôležitejšie, mám problém s vysokým tlakom a týmto bacilom sa mi to ešte viac zhoršilo a tým mi pribudli ďalšie lieky na zníženie tepu. Mám dilemu, nakoľko ma kardiologička upozornila na to, že v zhľadom na moj tlak je nevyhnutné aby išli mandle von,no stále mám ten zlý pocit, že vybratím mandlí sa mi môj zdravotný stav aj tak nezlepší, ani čo sa týka búšenia srdca, ani čo sa týka vysokého ASLA a už vôbec nie priberania a potenia. Podotýkam že mám dosť pohybu, či už v domácnosti, alebo okolo môjho malého syna, a netrpím lenivosťou. Ďakujem vopred za odpoveď, alebo radu,

    • Zdravím! Čo sa týka vyberania mandlí, tak Slovensko je snáď poslednou krajinou vo „vyspelom“ svete, kde sa tento úkon stále praktizuje. V iných krajinách dokonca i konvenční lekári to považujú za prekonaný zákrok 80-tych a 90-tych rokov minulého storočia. Vykonáva sa už len vo veľmi ojedinelých prípadoch.

      Namiesto vyberania mandlí by som sa snažil posilniť imunitu a detoxikoval telo. Na posilnenie imunity máme na stránke veľa návodov. Ak nechcete užívať príliš veľa doplnkov, aspoň by som skúsil užívať denne 3000 mg vitamínu C (najlepšie mix askorbátov).

      To samo o sebe by malo priniesť zlepšenie. Prípadne pridať enzýmy na detoxikáciu a vitamín D pre ďalšie posilnenie imunity, ak by vitamín C samotný neprinášal požadované výsledky.

  3. Dobry den, 4-r. synovi sme dali vybrat nosnu mandlu, nakolko uz nemohol dychat nosom. Medzicasom mandla dorastla a znovu nam odporucili vyber. Ma skoro nonstop sople a zle sa mu dycha nosom. Je, zial, plne ockovany, dokonca ma 2 nepovinne ockovania navyse 🙁 Vedeli by ste mi poradit nejake konkretne pripravky na posilnenie imunity a detoxikaciu pre neho? Je vobec mozne, aby sa mandla este zmensila alebo iba rastie? Dakujem pekne

  4. Tak s tymto clankom zasadne nesuhlasim. Skoro 7 rokov som mala vazne zdravotne problemy (silne bolesti klbov, silnejuci tinnitus, palenie zahy, odporny zapach z ust, hnisave anginy). Moj frajer sa chcel so mnou rozist, ze som leniva, nevladala som chodit, boleli ma kolena, na turistike som trpela. Vyber mandli bolo to najlepsie rozhodnutie, ake som spravila. Vsetko je prec. Nechapem, naco ich mam drzat v tele, ked uz aj tak nefunguju ako filter ale sami plodia streptokokov?

  5. Jana Kotnická

    Mojím deťom ja dávam na imunitu hlivu, veľa som čítala o pozitívach liečivých húb ku ktorým patrí aj hliva, keď sa dá robím kuracinu na hlivách alebo iné recepty ale mimo sezóny im dávam užívať vitamíny imunit hliva. Odkedy som s tým začala deťom sa výrazne imunita zlepšila a nebývajú už toľko choré.

  6. Prepáčte, ale ak má Váš článok pôsobiť dôveryhodne, skúste si opraviť v úvodnej časti hrúbku v slovíčku zmiznúť. Simona: vybratá nosná mandľa už nenarastie, iba ak nebola vybratá, ale čiastočne odstránená. Podľa odborných článkov, nosná mandľa rastie do cca 8 až 10 roku dieťaťa, v puberte by mala postupne zaniknúť, v dospelosti sa takmer nevyskytuje.

Pridajte komentár

*