Určite choďte voliť v eurovoľbách a pomôžte odstaviť vlastizradných progresívnych fašistov, ktorí už 6 mesiacov nerobia nič iné, len v Bruseli šíria lži a kydajú na Slovensko, aby nám zastavili eurofondy!

Medik: Zdravotnícke potreby a pomôcky sú finančná čierna diera


Print Friendly, PDF & Email

Ahojky

Chcel som ti odpisat skorej ale nemam teraz casu L od rana do vecera som v skole, tento rocnik mam trosku nabity 

No povodne som chcel len taky dodatok, ale nakoniec je z toho taky prud myslienok

Z mnohych oblastí…

Som sa trosku rozpisal… 

Vieš medzi pedagogmi sa najdu aj kvazy neortodoxní pedagogovia. Zväčša su to ludia ktorých nazory su vsak striktné,

Vieš niekedy aj ked profesor má nejaku prednasku a spomenie nieco co je skor take diskutabilne z mojho pohladu alebo mam iny nazor na to, zvečsa sa vo mne odohra to že ci reagovať alebo len tisko prikyvovať. Nie že by som sa bál vyjadriť svoj nazor, ale som len študent. A ten pán je človek ktoreho stretnem na skuske a keby ze on chce tak mi dokaze zneprijemnit studium. On je pán a ja som poslušný medik.

Zvyčajne sa aj nazory medikov takto zhodne zhoduju s názorom svojho pedagóga. Niekedy mám pocit, že je to taký „stádo efekt“ (nejake tie ovecky idu dopredu, ale aby som nebol v tom sam pridam sa i ja a idem dopredu) A možno tu je aj odpoved. Je to také riťolezectvo alebo možno strach. Ja osobne sa nebojím ani sa nepovažujem za riťolezca. Niekedy si poviem svoj nazor, ale snažim sa ho naformulovať tak, alebo skor podať otazku takym sposobom aby znela ako otazka, ktora ma byť nesubjektivna. Neviem ci mi rozumies.

Mám pocit že žijeme s klapkami na očiach, ako také koniky (teraz nemyslim len lekárov ale celu spoločnosť). Proste koník vidí len cestu a jeden smer a aby nebol rozptylovaný ma tie klapky. Ak chcem niečo súdiť alebo odvrhovať musím poznať i druhu stranu, a to platí pri všetkom, z mojho pohladu. Je to niečo ako vo vojne (možno trošku prehnané prirovnanie, ale nič lepšie ma nenapadlo),

Ak chceš zvíťaziť nad nepriatelom, študuj ho!

No nesnažím sa nad nikym zvíťaziť ani niekoho podkopavať. Ale ide o to, že človek ak chce o niečom rozprávať alebo odsudzovať niečo, ťi už v tomto pripade to dame do suvislosti s medicinou, mal by osobne o tom niečo vedieť, ale niekedy ani to niečo nestači, velmi je ťazke objektivne niečomu protirečiť, (zvyčajne je to vnutorny pocit, nazor a velka subjektivita, bez predchadzajúcich štúdií). Ak chcem niečo hájiť, nejaký striktný nazor, mal by som poznať i opak toho. Možno časom človek zistí, že vlastne to je uplne o niečom inom ako si myslel a jeho odpor voči tomu sa zmení na akceptovanie a prijatie daneho nazoru za svoj. Alebo druhy pripad sa mu len overí to v čo na začiatku „dúfal“ alebo zaryto veril.

Teraz na margo mediciny. Len tak sa ťa spýtam. Kongresy, semináre a vyskumy rozne . Skus uhadnuť kým su zvačša sponzorovane?

Hm?

Ak uvažuješ o roznych firmach ktore su dodavatelmi medicinskych potrieb a farmak tak spravne.

Čiže objektivita zachovana……asi ironia čo?!

Ak chceš objektivny vyskum, nepozeraj na vysledky pracovisk ktore su financovane z takychto zdrojov.

Je ťazke dostat peniaze na nejaky vyskum alebo skor zohnať…

Pracoval som urcitu dobu na operačkach a sam viem ako su drahe operacie…

Vždy som rozmyslal nad tym že čo moze byt tak drahe na tych operaciach, kam tie peniaze idu?…,  …že chirurgom to ide alebo kam idu tie peniaze?

No skutočnost je taka že material pohlti vsetku financnu stranku.

Ked som videl ake su niektore veci drahe skoro som tam padol na podlahu. Laicky povedané obyčajná hadička s nadobkou umelohmotnou, ktora mala v sebe podlak stala tisice až desatisic. Vyrobna cena niekde v čine možno tak 20 korun a to možno preháňam.

Čim to bolo také drahe? Zeby tým že to je sterilizovane? Možno to bolo z nejakého drahého materialu… Alebo tým že zdravotnicka firma je v tom monopol, alebo že chce čo najviac zarobiť.

Ja neviem prečo je to tak….

Ale mal som možnosť vidiet ake drahé su medicinske materialy a pristroje nehovoriac.

Sú v tom velke peniaze…

Jedno nepochopím, a aj odsudzujem za to niektorych lekarov. Že tak slepo veria farmaceutickym spoločnostiam.

Osobne by som o danej problematike študoval nezavilé zdroje….

Vezmime si klasicky príklad gynekológa a hormonalna antikoncepcia (HK). Dostane sa mu do ruk od farmaceutickych spoločnosti nejake letaciky a on ich pouklada po svojej ambulancii a hlavne v cakarni aby si pacienti mohli počas dlheho čakania prestudovať reklamne brožurky. Hm, dobry umysel sa cení, ale pochybujem že tie letačiky su tam preto aby sa zvysila informovanosť pacientov. Neviem či z toho ma nejaký benifit ten lekár ked tam má „porozhadzované“ tie letáky…

A čo sa týka tej HK zvyčajne predpisujú určity tip, značku, alebo vyrobcu… Nahoda?

Možno… neviem.

Kolko pacientiek vie naozaj o čom je hormonalna antikoncepcia!? Ako funguje?

Väčšina ani nevie…

Je to pohodlne, praktické…

Dám si tabletku a je po probléme. Neotehotniem. Kampane su vedené v zmysle strachu.

Strach z otehotnenia. Najvacsi problem 21. storocia..

Najvecsia podlost pri reklamach je vyuzivanie STRACHU. (už aj pri inych vyrobkoch, ako očkovanie a ja neviem čo)

Gynekologovia sa ohanaju “ved to je bezpecne, robili sa vyskumy” a ja neviem co.

Ako znížiť cholesterol a vyčistiť cievy

Ano vyskumy sa robia, ale tieto informacie zvacsa pramenia od ludi ktorí HK vyrabajú alebo dodávajú.

A ešte k tomu aj sami robia tie vyskumy. Opať sa opytam.

Je tam ta objektivita?

Možno je, možno nie je. Ale Skúsme sa zamyslieť nad celym systemom. Taký imaginarny priklad. Predstav si že maš firmu na imaginarnej planete menom Medikus, ja neviem… tvoja firma vyrába výrobok ktory zabezpečuje svetlo v domacnosti a zabezpečuje celú planetu. Toto svetlo vsak produkuje nejake ziarenie. O ktorom sa vravi aleb skor sa širia chyry ze je skodlive. Tieto chyry su pravdive ale nepotvrdene oficialne. Tvoja firma je monopol vo vyrobe tohto produktu. Tento vyrobok je treba kazdy mesiac kupiť novy, bo je trvanlivosť je len mesačná. Čiže na imaginarnej planete každy mesiac všetci obyvatelia kupuju tvoj vyrobok.

Lenže exituje tu jeden vedec, ktorý vie že toto žiarenie je škodlive, a tvrdí že má alternatívu, len nema dostatok penazí na jej realizaciu. Dajme tomu že vynasiel vynalez, ktory dokaze svietit neobmedze bez akehokolvek žiarenia.

A teraz je tu otazka…

Čo by urobil vlastník firmy ktorá vlastni monopol na vyrobu tohto mesacneho produktu? Zrusil by vyrobu a zničil si svoj zdroj obživy?

A začal by financovať vyskum tohto produktu s vedmomím že je to investicia ktora z hladiska profitu nema zmysel?

NIE! Skor by robil niečo take že by začal spochybnovať vysledky vyskumu toho vedca. Alebo by začal tvrdiť že dlhodobe vyskumy tvrdia že ich vyrobok nema nežiaduce ucinky… A ja neviem čo…

A kedze tento monopol ma dlhoročne postavenie, nejaku tu svoju autoritu, tak slova ktore vyriekne su zväčša uznavane obyvatelmi ako za fakt a nevyvratitelne info.

Ale snad si pochopil čo som tym chcel povedať.

Nezabudajte gynekolog nie je endokrinolog (lekár zaoberajui sa hormonmi, žlazy s vnutornou sekreciou)=== Viete čo je hormon? Všeobecná otazka…

Je to nejaka molekula, ktora sa zvacsa produkuje v tele (v prislusnych bunkach a zlazach) v nejakych nizkych koncetraciach (malych mnozstvach)  , je to informacna molekula. Posliček, jednoducho povedane, ktory sa produkuje za učelom vyvolat nejaku reakciu alebo odpoveď oraganizmu. Bud funguju lokalne (na nejakom mieste) alebo systemovo (ako odpoved celeho organizmu). Su to latky ktore ovplyvnuju nasu psychiku, rast, vyvoj, homeostazu, no proste vsetko, mohol by som vsetko vymenovať… Čo tým chcem povedať. Len to aby si clovek uvedomil, čo do seba dava. Tato téma je na dlho a mohol by som pisať o tom vela. Ale chcem len zdôrazniť to, že osobne by som takto nehazardoval so zdravím – nedaval by som do seba tie hormóny..

Možno s kratkodobeho hladiska povedia vyskumy, že to je neškodné, dopovať sa umelo hormonami, ale ako sa to prejaví v buducnosti, to nik nevie…

Najvačši problem je v tom že ludia zabudaju na prevenciu.

Proste je to fakt, život je pre nich „fakt“, mechanicke zmyslanie… Zabudaju na to že život je dar a že si ho treba važit. Zvačša chcu meniť svoj postoj ked uz je neskoro. Ako sa može niečo zmenit behom ja neviem par mesiacov (tyzdnov) ked dany problem sa nahromadoval roky a roky. Každy chce, ked je chory vysledky hned, na to je krasna symptomaticka liecba, kde sa potlači priznak (symptom) nejakym liekom a pacient je spokojny a ide domov od lekara s pocitom ze je vyliečeny a pritom sa mu neskor ako vedlajsi ucinok objavi sekundarne ina choroba (a viac chorob) ako dôsledok neodstranenia tej prvej.

Mal som možnosť pracovať i v Anglicku. Osobne neviem ako môže cely nemocnicny system fungovať tam.===Ano pacienti tam maju velky komfort, vybava, diagnosticke vysetrenia a pod. Ale co som mal možnosť stretnuť sa s doktormi mal som pocit pri nich akoby vedomostne a odborne stagnovali, no jednoducho povedane sa mi zdali vedomostne ochudobnení. Niekedy som mal pocit že ja toho viem viac ako oni a pritom som len študent. Neviem, možno to bol len pocit. Ale čo som chcel vlastne povedať? No že v tych nemocnicach dochadza k strasnemu plytvaniu až nadmieru zbytočnemu, nedokážem pochopiť odkial beru anglicania peniaze na to, na ten zdravotnicky system… Proste je mi to zahadou ako to može cele fungovať.

Tento svet je o materializme, potreba vlastniť, potreba niečo mať.

Prave hodnoty už prakticky neexistuju alebo skor pre vecšinu ludi.

Co ludí robí štastnymi?

Peniaze? Majetky?

Nepochopím nikdy ako može niečo papierove mať taku hodnotu.

No nejake imaginarne čislo na nejakom elektronickom učte.

Žijeme v dobe čiselnej. Kedy počet je kladený do popredia.

Čo sa to z ludi stalo ked dokážu kvoli papierikom s čislami zabiť?

Existuje nejaka prava hodnota tychto kreditov, penazi alebo ako to nazvať.

Ako možu mat nejaku hodnotu, ked niekto v nejakej rozvojovej krajine zarobí za den ak prehnane poviem nasu hodinovu mzdu.

Aká je potom realna hodnota penazi?

Vyhovuje to vsetkym tym čo su na tej druhej strane. Bohatym.

Ak ma byť niekto bohaty na protivahu musi byť niekolko ludi chudobnych.

Túžba vlastniť ničí pravú podstatu bytia.

Možno som odbočil od temy, čo som začal ale písal som to čo ma v tej chvili napadlo.

Tak mi prepáč

S pozdravom…………. (alias daRko)

 ——————-

Mily daRko,

Velmi pekne Ti dakujeme za uprimny email.

Mnohe vysvetlenia ohladom fongovania spolocnosti, vratane penazi, najdes vo filme http://www.zeitgeistmovie.com/

S pozdravom,

Liečba osteoporózy

Damian

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Pridajte komentár

*