Určite choďte voliť v eurovoľbách a pomôžte odstaviť vlastizradných progresívnych fašistov, ktorí už 6 mesiacov nerobia nič iné, len v Bruseli šíria lži a kydajú na Slovensko, aby nám zastavili eurofondy!

Názor medika


Print Friendly, PDF & Email

From: daRko ( daRko@………….sk)

Sent: 29 September 2008 20:42:24

To: damiansk…….

Dobrý deň

Velmi sa mi pačia vaše stranky a hlavne je umysel, prečital som mnoho člankov, Prepáčte že vás upozornujeme na mensiu nepresnosť, zatial mám prečitanú asi polovicu vašich člankov. V niektorych člankoch mate drobne chybičky ako táto

Vlásočnice tvoria v tele sieť cca 100 000 km, je 60 mld buniek a v každej bunke je jedna vlásočnica.  (v článku Výživa)

 tento argument je trošku nepresný, bo vlasočnice su najmenšie krvné cievy v ktorych prebieha vymena živin medzi intersticialnym priestorom (priestor medzi bunkami) a krvou, a podstata je že su tvorene bunkami a nie je pravda že v každej bunke je jedna vlasočnica…

No chcel by som reagovať ešte na jednu vec.

 Možno v niektorych člankoch až príliš krivdite lekarom. Osobne som študentom medicíny a viem ako to funguje…

A uplne zatracovať medicinu by som si netrufal, a osobny nazor je taky ze na tomto lekarskom systeme nenesu vinu lekari

Dnesna medicina nie je medicinou, alebo klasickou medicinou ale ja osobne ju považujem za farmakomedicinu.

V lekarsku vedu neriadia lekari ale farmaceuti.

Samozrejme ze nečinnosť lekarou by sme mohli odsudzovať ale zvečša su v tichej nevedomosti.

Myslite si že tí čo začali študovať medícinu ju začali študovať s umýslom škodiť pacientom?

O tom velmi pochybujem. A sudiť len lekárov za to že liečebny postup nefunguje sa mi zda tiež neadekvatne.

Kde je z vašej strany kritika spoločnosti a v prvom rade kritika pacientov.

Za takmer všetky choroby si môže človek sám, spravnym postojom k životu a zmenou životospravy a zavedenie noveho biorytmu do života by sa vyriešilo mnoho. Lenže toto je zvečša moc aktivny postup.

Ludia su pohodlní a radsej sa nechavaju pasivne liečit. A to že sa dnesna medicina stala pasivnou medicinou je suhra postojov lekar a pacient.

Predsa je lahsie sa nechat liečiť ako aktivne zmenit svoj postoj k životu.

Môj osobny nazor na to je, že lekár by mal byť sprievodca ochorením, v prvom rade má ukázať cestu a to či po nej pojdeme je na nás.

Dnes sa zabúda že najvačšou zbranou a najvačsim darom je nase telo.  Lekári a pacienti zabudaju na to že telo ma velku schopnosť reparacie a revitalizacie.

Všetci žijeme v iluzii že bez medikamentoznej liečby nie je možne sa vyzdraviť.

Ako už Hipokrates spomenul, nech jedlo je nasim liekom a liek nasim jedlom.

Dať spravne nutrienty nasmu telu a telo nechať „pracovať…“ Niet sa čudovať že existuje tolko chorob, ved sa pozrime v akej spoločnosti žijeme, v akom prostredí a neposlednom rade ako sa stravujeme.

Ešte sa vrátim k tomu že prečo su lekári striktne proti alternativnym spôsobom liečby.

Predstavte si že 6 rokov do vás hustia na lekarskych školach alopaticke a ortodoxné principy,

Akokeby vam stale hovorili toto je zle a toto nie je dobré, tak samozrejme že väčšina tomu aj uverí,

Je to taký uzavrety kruh alebo ako taky domino efekt.

Ako mi jeden velmi dobrý priatel a zaroveň spolužiak povedal, ked sme sa bavili o lekároch a farmacii:

Ako jeden primar nemenovaneho onkologickeho oddelenia prišiel za jeho znamym, ktory sa venoval Alternativnym sposobom liecby, a kde mu vravel: „ počuj moja mama dostala rakovinu, porad mi  Ako ju mam vyliečiť?“ a On na to „čo Radio- a Chemo-terapia?…“

Doktorova odpoved bola asi takato “V živote by som nedal moju mamu podstupiť tieto postupy“

Zbohom vysoký krvný tlak

No možme uvažovať o jeho vnútri a o jeho postoji k pacientom, a že sa stava asi akymsi vrahom ak si je vedomý rizik …

Všetko je v človeku, niekto žije v krasnej a naivnej nevedomosti, niekto žije v klamstve, ktore si uvedomuje, a nepocituje potrebu nieco menit.

Niet sa čo čudovať, celý svet, cela spoločnosť žije v klamstve…

Prečo odsudzovať len medicinu. Všetko toto sa deje v pravnictve, v ekonomike, v politike …

Vašu stránku som poznal už davnejšie ale nejak som jej nevenoval nejaku pozornosť.

Viac som ju začal „študovať“ po prichode z Anglicka.

Zhoda okolnosti chcela alebo nechcela alebo už neviem ako to mam nazvať, že sa mi dostal do rúk rôzne članky a časopisy

K tomu vaša stranka a homeopatia.

A dako som si začal uvedomovať, že či naozaj chcem byť lekarom. Či chcem naozaj byť lekarom klasickej medicíny.

Velmi ma láka študium homeopatie (ktoru na Slovensku vedie mimo ine velmi skvely človek a homeopat telom i duchom MUDr. Petroci) ale spojiť klasicku medicinu s homeopatiou je velmi ťažke, hlavne s časoveho hladiska. Jedno na ukor druheho.

Určite sa chcem v budúcnosti venovať niečomu alternativnemu. A medicinu klasicku študujem aby som mal vedomosti a aby som poznal vsetky stranky tejto oblasti.

Osobne mi a vašej stranke chybaju informacie aj niečo v zmysle telovýchovy, niečo ohladom cvičenia, alebo už aj niečo o psychohygiene.

Prevencia nie je len v strave ale i v pohybe…

Este by som poprosil, nejake odkazy na webove stranky a zdroje z ktorych cerpate, popripade kde sa da o danom probleme najst viac info

Ocenujem vašu snahu a som rad že existuje tato stranka

S pozdravom

daRko

PS:Neobávaj sa nevedomosti, ale falošného poznania. Lepšie je nevedieť nič, ako pokladať za pravdu to, čo pravdou nie je.
Lev Nikolajevič Tolstoj

——————————————————————————————————-

ODPOVED:

DAKUJEME, TO JE VELMI MILE A POVZBUDZUJUCE. POTREBUJEME MORALNU PODPORU!

MOZNO TO NEZDORAZNUJEME, ALE JA NAPRIKLAD CASTO SPOMINAM, ZE NIE CHOROBY SU NEVYLIECITELNE, ALE LUDIA – KOLI ICH JESITNOSTI, DOPYTU PO LIEKOCH, KOLI ZBESILEMU UCTIEVANIU SI MEDICINY, NEZODPOVEDNOSTI VOCI ZDRAVIU, KOLI IGNOROVANIU PRAVDY A BLUDOV, KTORE SU NAOKOLO. CASTO TAKTIEZ PISEME, ZE NEHADZEME VSETKYCH LEKAROV DO JEDNEHO VRECA. AK PISEME O ZLYCH LEKAROCH, ONI, TI DOKTORI, AKO AJ PACIENTI, VEDIA, KOHO SA TO TYKA, TOHO SA NETREBA OBAVAT. DOSTAVAME PEKNE EMAILY AJ OD PACIENTOV, KTORI MAJU SPRAVNYCH LEKAROV, KTORI IM ODPORUCAJU DOBRE VECI, NEODPORUCAJU IM CHEMIU A POD., ALE, POCHOPTE, NEMOZEME TO ZVEREJNOVAT, LEBO TAKITO DOBRI LEKARI SU POTOM ORTODOXNOU MEDICINOU NAPADANI, ROZUMIES?

SAMOZREJME, ZE VACSINA IDE NA MEDICINU S DOBRYM UMYSLOM, ALE NAJDU SA AJ TAKI, CO ICH TAM DOTLACILI

MAS PRAVDU, AK SA LUDIA SPAMATAJU A POCHOPIA PRAVDU, ZMENIA DOPYT, Z DOPYTU PO CHEMII PREJDU NA DOPYT PO PRIRODE. LENZE NA TO TREBA VELMI VELA CASU, TREBA UROBIT VELA VECI A JEDNOU Z NICH JE AJ TO, ZE TREBA POUKAZAT NA TO, CO IM SPOSOBUJE CHEMIA, PREDPISOVANA ICH LEKAROM. CHCEME ABY NEPOVAZOVALI LEKARA ZA BOHA, KTOREHO SA NEMOZNO NIC OPYTAT, ALE ABY SA PYTALI A PUTALI A DOZADOVALI SA PRAVDY.

daRko: Môj osobny nazor na to je, že lekár by mal byť sprievodca ochorením, v prvom rade má ukázať cestu a to či po nej pojdeme je na nás. Damian: TO POVEDAL ASI AJ HIPPOKRATES, SA MI ZDA. HLAVNE BY MAL LEKAR DIAGNOSTIKOVAT A SNAZIT SA HOMEOSTAZOU PRIVIEST TELO DO STAVU ZDRAVIA, A AK SA TO NEPODARI HOMEOSTAZOU, TAK POTOM PRIRODOU A AK ANI TO NEPOMOZE, TAK POMOCOU KONVENCNYCH LIEKOV. A VLASTNE TOTO ROBI TAKZVANA INTEGROVANA METABOLICKA MEDICINA. TATO ORTODOXNE LIEKY NEZATRACUJE UPLNE, ALE VYUZIVA ICH, AK TO JE POTREBNE. CO ZATRACUJEME, JE ZNEUZIVANIE KONVENCNEJ MEDICINY A LIEKOV.

daRko: Prečo odsudzovať len medicinu. Všetko toto sa deje v pravnictve, v ekonomike, v politike … Damian: LENZE MY NEMOZEME SKUMAT A PISAT O VSETKOM. MUSELI BY SME SA ROZPLYNUT, ZNICIT SA. TOTO JE TIEZ NASA VEDLAJSIA PRACA. MY VIEME O SPINE V POLITIKE, V EKONOMIKE A POD., AJ PRETO ODPORUCAME CITATELOM STRANKU WWW.PROP.SK A INE

daRko: …a daako som si začal uvedomovať, že či naozaj chcem byť lekarom. Či chcem naozaj byť lekarom klasickej medicíny. Damian: LEN POKRACUJ, NIET ZIADNY DOVOD NA TO, ABY SI NEPOKRACOVAL. LEN BUD OPATRNI V TOM, CO HOVORIS, KED SI MEDZI „NIMI“. VSETCI LEKARI METABOLICKEJ, AJ HOMEOPATICKEJ MEDICINY, SU LEKARI SO VSEOBECNOU MEDICINOU, AKO ZAKLADOM. MAS OTVORENE OCI, MAS ROZHLAD, TAK LEN POKRACUJ. NAROD POTREBUJE TAKYCH PERSPEKTIVNYCH, SKUTOCNYCH HIPPOKRATOVYCH LEKAROV.

 daRko: …Určite sa chcem v budúcnosti venovať niečomu alternativnemu. A medicinu klasicku študujem aby som mal vedomosti a aby som poznal vsetky stranky tejto oblasti. Damian: AKO SOM UZ PISAL, METABOLICKA MMEDICINA JE CASTOU MEDICINY. DO TOHO PATRI AJ HOMEOPATICKA MEIDICINA. DOKTORI INTEGROVANEJ METABOLICKEJ MEDICINY SU LEKARI, KTORI POUZIVAJU POZNATKY Z KONVENCNEJ MEDICINY (A AJ LIEKY, AK JE TO POTREBNE), POUZIVAJU AJ HOMEOPATIKA, POUZIVAJU AJ CINSKU TRADICNU MEDICINU, ALE ZAKLAD JE VYZIVA A TEDA LIECBA ZVYSENYM PRISUNOM VYZIVOVYCH FAKTOROV, VRATENE KYSLIKA, VODY, MINERALOV, VIT., ANTIOXID., ENZYMOV ATD.

MAM PROSBU/NAVRH

 VECI, KTORE SI NAPISAL, SU VITALNE DOLEZITE. RAD BY SOM EMAIL UVEREJNIL, SAMOZREJME, KOLI BEZPECNOSTI, BEZ TVOJHO MENA. MOZEM? AK NIE, BOLO BY DOBRE, ABY SI NAPISAL NEJAKY CLANOK O TOM, CO SI PISAL V EMAILY.

S pozdravom

Zbohom vysoký krvný tlak

Damian

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Pridajte komentár

*